Skrivare

Märsta Dataservice utför installation och felsökning av skrivare och erbjuder hjälp att ställa in en trådlös skrivare i ert nätverk. Vi kommer hem till Er och hjälper er med er skrivare i hemmet.

Att tänka på vid köp av skrivare

Laserskrivare eller bläckskrivare?

En laserskrivare använder toner som är fyllda med pulver. Den bränner fast pulvret på pappret. Fördelen med det är att dokumentet blir mycket beständigt och det finns ingen risk att det färgar av sig. Den är ofta dyrare att köpa men tonresen räcker längre. Vi rekommenderar en laserskrivare till dig som skriver ut mycket eller lite och ej foton. En bläckstråleskrivare är billigare i inköp men dyrare i drift. Skriver man inte ut så ofta så finns det risk för att patronerna torkar in, vilket innebär att skrivare kan ta skada och det är inte lönt att laga. En bläckstråle skrivare rekommenderar vi till dig sån skriver ut lite färgbilder och inte vill ge så mycket i inköp.

Skriva ut i färg eller svartvitt?

Om du ska skriva ut mycket bilder eller t.ex recept och liknande så hade vi valt en Bläckstråleskrivare men om det mest är svart-vitt du kommer att skriva ut så hade vi valt en svart-vit Laserskrivare då det är det billigaste och mest lönsamma alternativet. Den är billig i inköp och tonern räcker länge. Beroende på budget kan även en färglaser gå bra att skriva ut bilder med men bilderna blir betydligt snyggare när man skriver ut på en bläckstråleskrivare.

Vilka funktioner ska min skrivare ha?

Du bör fundera över om du bara biöver skriva ut eller om du även behöver skanna och kopiera. Många bläckstråleskrivare är så kallade "multifunktions skrivare" (MFC). De kan skriva ut, scanna och kopiera. Det är nästan inte lönt att köpa en som endast skriver ut då prisskillnaden är minimal.Hjälp med e-post


Överföring av mail till ny dator

Det finns en mängd olika epost-program att välja mellan och ibland vill man byta postprogram från t.ex Microsoft Outlook till Mozilla Thunderbird eller vise versa. Ett alternativ är också att börja använda Gmail istället och då vill ha med sig mail från sin gamla mail.

Ställa in IMAP

Har du tröttnat på att hela tiden behöva ta bort mail från flera olika enheter? När du tar bort ett mail från telefonen så finns det kvar på datorn och vise versa.

Vi hjälper et att ställa in så kallad IMAP så att alla dina enheter synkroniserar med varandra. Vi rekommenderar att man undviker POP3 i den mån man kan, då denna teknik inte synkroniserar e-posten.

Föra över mail till Gmail

Den största fördelen med att köra en Gmail eller annan webbaserad epost som t.ex hotmail/outlook är att alla mail sparas online vilket betyder att du inte behöver bekymra dig över att bli av med alla dina mail när du byter dator. En Webbaserad mail som Gmail kan man även ställa in i sitt lokala mailprogram om man föredrar det.

Ställa in mail på Ipad och Smartphone

Vi hjälper er att ställa in så att ni kan läsa er mail på telefonen eller Ipaden. En fördel när man t.ex är ute och reser och behöver snabb tillgång till resehandlingar, bokningar mm.

Börja använda digital kalender

Många är fördelarna att använda kalendern i Spaden, telefonen och på datorn. Du har kvar din historik. Är ni flera som delar en kalender så behöver man inte ringa sin fru eller man för att höra om man kan det datumet.